Borlängetjejen Maja Dahlqvist vill bli bäst i världen.

I mellan dagen träningspass får vi en pratstund med skidtjejen Maja Dahlqvist. en 22-årig dalkulla med siktet inställt på att ta OS-guld på längdskidor. Maja började träna längdskidor tidigt. Efter mycket fina resultat som junior (bland annat på JVM stafetten i val di Fiemme) gjorde hon världscupdebut som 20-åring och är idag med i utvecklingslandslaget.

Från första början var lockelsen med skidträningen främst att hänga med kompisarna men allt eftersom blev tävlingsmomentet och viljan att stå högst upp på pallen den starkaste drivkraften. Gemenskapen, pushningen och samhörigheten med träningsvännerna är fortfarande en otroligt viktig del för att utvecklas, men viljan att prestera och förmågan att pressa sig själv att göra sitt yttersta måste komma inifrån menar Maja.

– För mig är det viktigt att känna att jag gett allt! Att lyckas ta till vara på allt man har, det är just det som är kul. Då kan jag vara nöjd med min egen insats, även om jag kan bli besviken om det inte räcker till en bra placering berättar Maja. Inför den här säsongen är drömmen att fixa en biljett till VM i Lahti. Allt kan hända och jag tror att man ska sätta höga mål. Om jag inte blir uttagen i truppen är planen att ta guld i U23 VM, i Salt Lake City.

Maja satsar heltid på skidåkning, schemat är tajt med träning eller tävling i princip alla dagar under säsongen. För att få vardagen och ekonomin att gå ihop har Maja några sponsorer, varav Isakssons är en.

– Vi är mycket stolta över att få ta del av Majas framgångar. Hennes energi, höga ambitionsnivå och viljan att nå ett magiskt resultat inspirerar oss. Det handlar mycket om att tro på sig själv och på sin egen förmåga att lyckas, avsluta Patrik Fäldt, VD för Isakssons.

 

FAKTA OM MAJA DAHLQVIST

Född i Borlänge, år 1994

Skidgymnasiet i Mora

Bor i Falun

Medlem i utvecklingslandslaget och DSA (Dala Sports Academy)

Klubb: Falun Borlänge SK

 

Meriter (utdrag)

– Guld på JVM stafetten i val di Fiemme säsongen 2013/2014

– Världscupdebut i Kuusamo 2014/2015

– 11:e sprint världscup i Östersund 2014/2015

– 12:e sprint världscup i Davos 2014/2015

– 4:e totalt i Sverigecupen 2015/2015

– 14 i sprint världscup Planica 2015/2016

– Brons i U23 VM Rumänien 2015/2016

– 4:e SM sprint 2015/2016